Δράση εξωστρέφειας για τις λακωνικές επιχειρήσεις με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, θέλοντας να στηρίξει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του νομού, διοργανώνει σε συνεργασία με την Enterprise Greece επίσκεψη στη Λακωνία των οικονομικών και εμπορικών ακολούθων ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, στις 9-11 Μαΐου.

Οι χώρες που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους είναι 21: Αργεντινή, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρος, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ιορδανία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Περού, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ταϊπέι (representative office), Ουζμπb2bεκιστάν, Ινδία, ενώ στις επισκέψεις της Παρασκευής 10/5 θα συμμετάσχει και εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας του Καναδά.

Στο πλαίσιο της αποστολής οι ακόλουθοι θα επισκεφθούν λακωνικές επιχειρήσεις και θα συμμετάσχουν σε συναντήσεις κατ’ ιδίαν με επιχειρήσεις (Β2Β) που το επιθυμούν, προκειμένου να συζητήσουν θέματα εξαγωγών στις χώρες τις οποίες εκπροσωπούν. Συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη 9/5 και ώρα 12.00′ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Mystras Grand Palace Resort & Spa” στο Μυστρά και 15.30′ – 20.00′ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν οι Β2Β συναντήσεις με επιχειρήσεις στο ξενοδοχείο “Πάνθεον” στο Γύθειο. Στον ίδιο χώρο που θα πραγματοποιηθούν οι Β2Β ο Κώστας Παπαπαναγιώτου, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, θα δεχθεί επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες ασφάλισης που προσφέρει ο Οργανισμός (καλύψεις εξαγωγών).
  • Ταυτόχρονα και σε αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο ο Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, διευθυντής πληροφόρησης και υποστήριξης επιχειρήσεων της Enterprise Greece, θα παραδώσει σεμινάριο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι μικρές επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν εξαγωγική προοπτική.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας και στις Β2Β συναντήσεις οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμμετάσχουν με εκπρόσωπο στην αγγλική γλώσσα.

Για τη συμμετοχή τους στις ανωτέρω εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του νομού πρέπει να συμπληρώσουν τα εξής έντυπα (βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου):

1. Αίτηση/δήλωση συμμετοχής (σε ποιες εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν: γευσιγνωσία, Β2Β, ενημέρωση από ΟΑΕΠ, σεμινάριο εξαγωγών. Σημειώνεται ότι δεν είναι προαπαιτούμενη η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις).

2. Έντυπο περιγραφής βασικών στοιχείων της επιχείρησης (sort company profile) για όσους θα δηλώσουν συμμετοχή στις Β2Β.

Τα ανωτέρω θα πρέπει να κατατεθούν στο e-mail του Επιμελητηρίου gytheioc@otenet.gr το αργότερο έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 14.00′. Εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και διευκρινίσεις στο τηλέφωνο 27330 22279 (εσωτ. 5 κ. Γκαραβέλη και εσωτ. 26 κ. Χαλουλάκος).