Δρ Μπασουράκος: Πώς η διατροφή μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του ποδοσφαιριστή

Περίπου 150 προπονητές ποδοσφαίρου από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και πολλοί ποδοσφαιριστές και καθηγητές φυσικής αγωγής παρακολούθησαν χθες (26/5) την επιμορφωτική ημερίδα με θέμα τη διατροφή, που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεσυνδιάσκεψης, απο τον Σύνδεσμο Προπονητών Λακωνίας υπό της αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο λάκωνας BSc, BSc, MSc, Phd πτυχιούχος διαιτολόγος–διατροφολόγος Παναγιώτης Μπασουράκος που κατέχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στο London South Bank University πάνω στη διατροφή, την υγεία και τον τρόπο ζωής και η διατριβή του μεταπτυχιακού του είναι πάνω στην βέλτιστη αθλητική απόδοση μέσω της διατροφής. Ο δρ Μπασουράκος παρακολουθεί διαδικτυακά αθλητές του Ολυμπιακού σε διάφορα αθλήματα και ποδοσφαιριστές της Premier leauge και δια ζώσης σπαρταθλητές, boxers, μαραθωνοδρόμους, αθλητές στίβου, καλαθοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές, αθλητές βόλεϋ, τενίστες κ.ά.

Ο δρ Μπασουράκος ανέλυσε τη θεματική “Διατροφή και βελτίωση απόδοσης ποδοσφαιριστή μέσω της διατροφής”. Ο λάκωνας διατροφολόγος παρουσίασε αναλυτική λιπομέτρηση – τμηματική ανάλυση ποδοσφαιριστή της Super League, σύμφωνα με διαιτολόγιο που του είχε συντάξει. Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την παρουσίασή του:

Επισκεφθείτε τον ιστόστοπο basourakos.gr


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News