Δυναμική η παρουσία της Πελοποννήσου στη “Philoxenia 2015”

Philoxenia 2015 (2)

Στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χώρας, τη διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia”, η οποία διοργανώθηκε για 31η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από 12 έως 15 Νοεμβρίου.

Στο 80 τμ περίπτερό της φιλοξενήθηκαν τουριστικοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι συνδέσμων τουριστικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες, οι οποίοι είχαν προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με τους φιλοξενούμενους hosted buyers της έκθεσης.

Την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά υποδέχθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Αρκαδίας κ.κ. Τζανετέα και Γιαννακούρας. Φιλοξενήθηκαν επίσης ο δήμοι Ερμιονίδας, Καλαμάτας και Κορινθίων. Για μια ακόμη χρονιά παρευρέθη ο μεσσήνιος παρολυμπιονίκης κ. Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος ενημέρωσε για τις δυνατότητες του προορισμού όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών σε ΑμεΑ.

Philoxenia 2015 (1)

Πέραν της ενημέρωσης για τον προορισμό και την απόκτηση πληροφοριακού υλικού, στο περίπτερο της Πελοποννήσου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν παραδοσιακά εδέσματα από τοπικά ποιοτικά προϊόντα, τα οποία ετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης διάσημοι σεφ από την Πελοπόννησο.

Philoxenia 2015 (3)

Σημαντική επιτυχία αποτέλεσε η επιβεβαίωση απευθείας πτήσης τσάρτερ από το Βελιγράδι στο διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” μια φορά κάθε δέκα ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται σημαντική, με δεδομένο ότι οι σέρβοι επισκέπτες διαχέουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδά τους στο σύνολο του προορισμού, μιας και επιλέγουν την περιήγηση με λεωφορεία στα μέρη που επισκέπτονται.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου πραγματοποίησαν περισσότερα από τριάντα επαγγελματικά ραντεβού με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, τις επαφές των οποίων στέλνουν στο σύνολο των επιχειρηματιών της Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για την Πελοπόννησο επιχειρηματίες τουρισμού από το Ισραήλ και τη Βουλγαρία.

Να σημειωθεί ότι η Πελοπόννησος παρέλαβε ειδική διάκριση για τη συμμετοχή της, από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo AE κ. Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κυριάκο Ποζρικίδη.