Δυναμικό “παρών” της Σπάρτης στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν για το δήμο Σπάρτης οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες στο Κάουνας της Λιθουανίας, που διεξήχθησαν από 4 έως 9 Ιουλίου υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με κεντρικό σύνθημα «Αθλητισμός – Δικαίωμα όλων των παιδιών».

Η σπαρτιατική αποστολή αποτελείτο από δέκα αθλητές/-τριες του στίβου και του beach volley, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Ματζουράνη ως εκπρόσωπο του δήμου, τον Σπύρο Παυλάκο ως μέλος της διοίκησης των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, την Ευγενία Παπαδάκη, αρχηγό της αποστολής, και τους γυμναστές Αγγελική Ανδρακάκου, Μιχάλη Καλομοίρη και Γιάννη Ρηγάκο.

Σημαντική διάκριση αποτελεί η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τους Δημήτρη Ρηγάκο και Χρήστο Καραμπούλα στο αγώνισμα του beach volley.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην πόλη μας έχοντας στις αποσκευές τους πολλές εμπειρίες, καθώς όλοι οι μικροί αθλητές πήραν μέρος στους ημιτελικούς και τελικούς των αγωνισμάτων τους, κατακτώντας εξαιρετικές θέσεις.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης υποδέχθηκε όλη την ομάδα την Κυριακή 9 Ιουλίου στο άγαλμα του Λεωνίδα, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις τους αλλά και για την εξαιρετική δουλειά των προπονητών τους. Επιπλέον αναφέρθηκε και στην εκλογή του κ. Παυλάκου στο ΔΣ και στον ορισμό της κ. Ανδρακάκου στην τεχνική επιτροπή των αγώνων.

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός του Οργανισμός στηρίζουν και προωθούν τη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών διαφόρων ηλικιών σε αγώνες που προάγουν την αξία του αθλητισμού. Επιδιώκει να έρχονται σε επαφή από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό, ο οποίος συντελεί στη βελτίωση της υγείας, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες όπως η συλλογικότητα.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες, εξάλλου, εκπέμπουν σημαντικά μηνύματα, διαχρονικές και πάντα επίκαιρες αξίες, όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η ειρήνη των λαών και η εξάλειψη των διακρίσεων.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του απευθύνει συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.