Δωρεάν μουσικό εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Ελιάς

Mouseio Elias

Mouseio Elias

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, διοργανώνει στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού μουσικό εργαστήρι για παιδιά, με τίτλο «Οι ήχοι των συναισθημάτων».

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές πρώτης σχολικής ηλικίας (α’ και β’ δημοτικού) και στοχεύει αφενός στην επαφή των μαθητών με τη μουσική, αφετέρου στην εμπέδωση του ότι μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα και συμπεριφορές μέσω των μουσικών ήχων. Το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί με ευθύνη της καθηγήτριας μουσικής του Εθνικού Ωδείου κ. Σύνθιας Μπαγιώκου, θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα δίωρα μαθήματα, που θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 30 Νοεμβρίου και στις 14 και 21 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, τα παιδιά θα μάθουν:

να εκφράζουν το συναισθηματικό τους κόσμο με συγκεκριμένους κάθε φορά μουσικούς ήχους, χωρίς να είναι απαραίτητη η γνώση κάποιου μουσικού οργάνου,

να κατανοούν τα συναισθήματα των συμμαθητών/συμμαθητριών τους μέσω των μουσικών ήχων που εκείνοι/εκείνες παράγουν,

να ανασυνθέτουν ιστορίες μέσω μουσικών ήχων και να εξιστορούν τα ίδια ένα γεγονός,

να συνδυάζουν τους μουσικούς ήχους με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική, ποίηση, θέατρο κλπ) και

θα εξοικειωθούν με τις καλλιτεχνικές μορφές ως εκφραστικά μέσα το ίδιο ισχυρά με το λόγο (προφορικό και γραπτό).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα παιδιά θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από το μουσείο με τη συνοδεία γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος.

Λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών που μπορούν να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά αυτά τμήματα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με το Μουσείο Ελιάς στο τηλέφωνο 27310 89315 καθημερινά 10.00′ – 17.00′ εκτός Τρίτης.