Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στην Ελαφόνησο

empakan

empakan

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ερευνητική ομάδα της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠαΚΑΝ) θα βρεθεί στην Ελαφόνησο για την υλοποίηση της μελέτης με την ονομασία PERSEAS [Prospective Evaluation of vascular Risk Surrogates: the Elafonisos Area Study] στο γενικό πληθυσμό του νησιού.

Η μελέτη PERSEAS είναι μία μη παρεμβατική προοπτική μελέτη παρατήρησης πενταετούς διάρκειας, με κύριο σκοπό τη διαχρονική καταγραφή των μεταβολών των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στον πληθυσμό ενός νησιού που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ηπειρωτική χώρα. Αποτελεί με λίγα λόγια ένα επιστημονικό πρόγραμμα που θέτει στο επίκεντρο την Ελαφόνησο και τους κατοίκους της, παρέχοντάς τους δωρεάν έλεγχο των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου με εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις.

Οι εξειδικευμένοι ιατροί του προγράμματος θα εξετάζουν δωρεάν στο χώρο του ιατρείου της Ελαφονήσου από 20 ως 27 Σεπτεμβρίου. Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να προσέλθουν για δωρεάν προληπτική επανεξέταση και δωρεάν εξετάσεις αίματος.