Δωρεάν προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση για την οστεοπόρωση

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Μονεμβάσιας διοργανώνουν το διήμερο 22-23 Απριλίου εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης “Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης” είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για αυτό το σοβαρό θέμα και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη:

  • Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν ραντεβού. Οι μετρήσεις θα διενεργηθούν στα συστεγαζόμενα ιατρεία Μονεμβάσιας την Παρασκευή 22/4, ώρες 17.00′ έως 21.00′, και το Σάββατο 23/4, ώρες 9.00′ έως 13.00′. Η μέτρηση θα γίνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλέφωνο 27320 62142.
  • Ενημερωτική ομιλία και παροχή οδηγιών από τον χειρουργό ορθοπαιδικό Κωνσταντίνο Μασγανά και τον γενικό ιατρό Βασίλειο Κουλουβάκο στο γυμνάσιο Μονεμβασίας “Γιάννης Ρίτσος” το Σάββατο 23/4 και ώρα 18.00′. Η είσοδος είναι ελεύθερη.