Δωρεάν φρούτα και λαχανικά στα σχολεία

frouta

frouta

Την απόφαση για δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2014-2015 υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ, εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από ενωσιακούς πόρους και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις. Η διανομή θα γίνει στους μαθητές των δημοσίων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων των περιφερειών Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικό χυμό πορτοκάλι, φυσικό χυμό ροδάκινο και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου. Επιπλέον προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι ποιοτικής κατηγορίας 1.

Η επιλογή των προϊόντων που θα διανέμονται κάθε φορά θα γίνεται με βάση την εποχικότητά τους και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.