Δωρεά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Δεν υπάρχει άνθρωπος που στο άκουσμα της σειρήνας του ασθενοφόρου να μην νιώσει τον παλμό της καρδιάς του να συντονίζεται στο διαπεραστικό ήχο που σκορπά στον αέρα το ίδιο πάντα αμείλικτο μήνυμα: μια ανθρώπινη ζωή είναι σε κίνδυνο. Η κλεψύδρα του χρόνου επιταχύνει την ροή της δραματικά, τα δέκατα του δευτερολέπτου είναι πολύτιμα, ο προορισμός φαντάζει τόσο μακρινός. Τα πάντα εξαρτώνται από την ύπαρξη ενός ασφαλούς και αξιόπιστου σωστικού μέσου.

Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε τούτη την ακριτική γωνιά της πατρίδας, τη Μάνη, το ακροτελεύτιο της ηπειρωτικής Ευρώπης, θαρρείς πως ο αντίλαλος της σειρήνας στους δαρμένους από τον ήλιο και τον αέρα βράχους πολλαπλασιάζεται σε ένταση. Οι παλμοί ανεβαίνουν κατακόρυφα. Η αδρεναλίνη πλημμυρίζει τον οργανισμό στην αγωνιώδη προσπάθεια να σωθεί ο συνάνθρωπος.

Η προσφορά ενός ασθενοφόρου στο κέντρο υγείας Αρεόπολης από δεκαεπτά συμπολίτες μας αποτελεί ανεκτίμητης αξίας δώρο! Πολλώ δε από τη στιγμή που τα γνωστά γραφειοκρατικά κωλύματα κατά τη διαδικασία έγκρισης της κυκλοφορίας του φάνταζαν ανυπέρβλητα. Πλην όμως, για μία ακόμη φορά απεδείχθη ότι, όταν η Πολιτεία αδυνατεί να πράξει τα αυτονόητα σε επίπεδο υποδομών και εξοπλισμού της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο η ιδιωτική πρωτοβουλία με άμεση, ανιδιοτελή και αποτελεσματική παρέμβαση, ως εν προκειμένω. Για μία ακόμη φορά, το μεγαλείο της μανιάτικης ψυχής αποτυπώθηκε με ουσιαστικό και χειροπιαστό τρόπο, γεμίζοντας υπερηφάνεια όλους μας.

Η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου, η ελληνική, αισθάνομαι πως δεν μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια το συναισθηματικό αμάλγαμα που διακατέχει το προσωπικό του ΚΥ Αρεοπόλεως, αλλά και εμένα προσωπικά.

Τέτοιες πράξεις αποτελούν υπόδειγμα προτροπής και μίμησης για την υπερνίκηση κάθε εμποδίου.

Ας είναι κάθε διαδρομή του νέου μας ασθενοφόρου ένα κρεσέντο προσφοράς στη ζωή και τον άνθρωπο και μία απόλυτη ικανοποίηση και δικαίωση για τους δωρητές του.

Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

διευθυντής ΚΥ Αρεόπολης