Δωρεά μυελού των οστών: Μπορείς κι εσύ!

diimerida (4)

Διημερίδα για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών πραγματοποίησε ο δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Αρεόπολης, καθώς και τη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ, ενισχύοντας την προσπάθεια του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Η πρώτη ημέρα (Παρασκευή 5 Ιουνίου) φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου, ενώ η δεύτερη (6/6) στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση όλων, το ανθρώπινο χρέος μας να προσφέρουμε ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους µας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Μετά το πέρας της πρώτης ημέρας ανέλπιστα πολλοί συνάνθρωποί μας με υπομονή παρέμειναν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γυθείου για να δώσουν λίγο στοματικό επίχρισμα (σάλιο) και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την ένταξή τους στην λίστα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί στην πλατεία δημαρχείου Γυθείου και στην πλατεία της Αρεόπολης αντίστοιχα, βρέθηκε η κινητή μονάδα της Κλινικής ΡΕΑ. Αρκετοί πολίτες επισκέφθηκαν τα σημεία, ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους και πραγματοποίησαν την εγγραφή τους ως εθελοντών δοτών.

Συνολικά από τη διεξαγωγή της διημερίδας πάνω από 200 εθελοντές δότες μυελού των οστών χάρισαν ελπίδα και ζωή, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Να σημειωθεί ότι στα ΚΥ Γυθείου και Αρεόπολης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν καθημερινά να συμπληρώνουν αιτήσεις νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

diimerida (1)diimerida (2)diimerida (3)diimerida (5)diimerida (6)