Δύο νέες πυρκαγιές από άγνωστη αιτία χθες στην Ανατολική Μάνη

pyrkagia

pyrkagia

Με δύο πυρκαγιές σε περιοχές του δήμου Ανατολικής Μάνης ήρθε αντιμέτωπη η πυροσβεστική, χθες Πέμπτη 18/9.

Η πρώτη εκδηλώθηκε περίπου στις 13.52′ στην περιοχή «Καλού». Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με τρία οχήματα και έξι πυροσβέστες, καταφέρνοντας μέσα σε λιγότερο από μία ώρα να σβήσει την πυρκαγιά, από την οποία κάηκε έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.00′ στο Δρύαλο. Επιχείρησαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δύο επιβατηγά με υπαλλήλους της ΠΥ Αερόπολης, ενώ συνέδραμαν και δυνάμεις των ΠΥ της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Λακωνίας. Ακόμη, κινητοποιήθηκε άμεσα ομάδα πεζοπόρου εννέα ανδρών από την ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου. Ο δήμος Ανατολικής Μάνης συνέβαλε με διάθεση υδροφόρων οχημάτων και υπαλλήλων των υπηρεσιών του, ενώ πραγματοποιούνταν και ρίψεις από δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ. Επικεφαλής συντονισμού των επίγειων και εναέριων μέσων τέθηκε ο διοικητής της ΠΥ Αρεόπολης πυραγός Ευθύμιος Μιχαλόπουλος.

Από την πυρκαγιά αυτή, που τελικά σβήστηκε σήμερα το μεσημέρι, αποτεφρώθηκαν 20 στρέμματα δασικής έκτασης. Τα αίτια των δύο πυρκαγιών ερευνώνται.