Δύο φωτιές χθες σε Γεράκι και Αμύκλες

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες στην περιοχή ευθύνης της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σπάρτης. Η πρώτη ξέσπασε γύρω στις 4 το απόγευμα στην περιοχή της “Ελιάς” στο Γεράκι και έκαψε οκτώ περίπου στρέμματα δασικής έκτασης. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος τρία οχήματα και έξι άνδρες. Ως υπαίτια συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου μία γυναίκα και ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπάρτης.

Μισή περίπου ώρα αργότερα εκδηλώθηκε άλλη πυρκαγιά στις Αμύκλες που έκαψε ένα στρέμμα αγροτικής έκτασης. Και εκεί επιχείρησαν επίσης τρία οχήματα και έξι άνδρες.

Εξάλλου, συνελήφθησαν χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΠΥ Αερόπολης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δυο ακόμα άνδρες ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Δεμοιριάνικα, της ΤΚ Καρυουπόλεως.

Η πυροσβεστική υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι, ενόψει των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν (μειωμένες βροχοπτώσεις και συχνοί άνεμοι), ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος και θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την εργασία στην ύπαιθρο με την χρήση φωτιάς.