Δύσκολη νύχτα για τη Λακωνία η χθεσινή: Η σημερινή πρόβλεψη καιρού

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νομό τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο σε πολλές περιπτώσεις για ολική καταστροφή. Οι ισχυρές καταιγίδες και η κατά τόπους έντονη χαλαζόπτωση που έπεσε χθες το βράδυ ανάγκασε την πυροσβεστική να προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα, έντεκα αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κοπές δέντρων και διασώσεις ζώων. Με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα, η πυροσβεστική ενημερώνει πως έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, έχοντας προχωρήσει από το πρωί σε δύο περιπτώσεις αντλήσεως υδάτων και κοπές δέντρων.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται και για σήμερα Παρασκευή, ενώ η εξασθένηση των φαινομένων θα ξεκινήσει τη νύχτα από τα βορειοδυτικά.
Ειδικότερα για την περιοχή μας αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.