Εγκάρδιες ευχές για τα 50 χρόνια ιερωσύνης του κ. Ευσταθίου

50 eti ierosynis k. Eystathiou 1

Το πρωί της Τετάρτης 13 Αυγούστου, στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας τελέσθηκε θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν αρκετοί κληρικοί της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας, τον λόγο πήρε ο πρωτοσυγκελεύων και εφημέριος του μητροπολιτικού ναού π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο οποίος με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών ιερωσύνης του ποιμενάρχη μας μίλησε εμφανώς συγκινημένος για τη γνωριμία τους, όταν ακόμη ο σεβασμιώτατος ήταν λαϊκός, το ήθος και το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο του, το οποίο ευχήθηκε να συνεχίσει απρόσκοπτα για πολλά ακόμα χρόνια.

Ο σεβασμιώτατος από την πλευρά του ευχαρίστησε αρχικά τον π. Γεώργιο για τα συγκινητικά λόγια του και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό για τα 50 αυτά χρόνια που μπόρεσε να προσφέρει μέσω της ιερωσύνης. Ο κ. Ευστάθιος τόνισε ότι για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο της ζωής μας, που φεύγει πολύ γρήγορα, θα πρέπει να λειτουργούμε με γνώμονα την αγάπη προς το Θεό και τον συνάνθρωπο, να έχουμε μέσα μας τον Χριστό και μάνα μας την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα στο Επισκοπείο, όπου οι κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του σεβασμιωτάτου, εκπροσωπούμενοι από τον εφημέριο του ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης π. Σεραφείμ Κοσμά, τού πρόσφεραν ως συμβολικό δώρο ένα επιγονάτιο, συνοδευόμενο με τις ευχές τους για μακροημέρευση, υγεία και πνευματική διαύγεια.

Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας είχε επισκεφθεί την ιστορική ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας, προκειμένου να προσευχηθεί στη μονή της μετανοίας του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την ημέρα της μοναχικής του κουράς. Η κουρά του σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου είχε γίνει από τον τότε τοποτηρητή της ιεράς μητρόπολης Μεσσηνίας, μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Ευστάθιο, στις 12 Αυγούστου 1964.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την ιερά μονή Βουλκάνου για να τιμήσει τον σεπτό ποιμενάρχη μας και να παρακολουθήσει τον εσπερινό και την ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του ιδίου. Στο τέλος της ακολουθίας, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εξήρε στο λόγο του την προσωπικότητα και το έργο του κ. Ευσταθίου, χαρακτηρίζοντάς τον αδάμαντα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράλληλα, του ευχήθηκε αδελφικά τα έτη του να είναι πολλά, πολύκαρπα κι ευλογημένα. Ο ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε από καρδιάς τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για την υποδοχή και τα θερμά του λόγια, και ζήτησε να τον περιλαμβάνει στις αρχιερατικές του προσευχές.