Την Παρασκευή το μεσημέρι εγκαινιάστηκε ο 1ος και 2ος όροφος της Μαθητικής Εστίας Μολάων, παρουσία του δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη και του προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης κ. Θεόδωρου Μπλίκα.

Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η σύμβαση υπεγράφη στις 9 Δεκεμβρίου 2013 και αφορούσε στην ανακατασκευή των δωματίων που φιλοξενούνται οι μαθητές, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
Κατά χρήση η Μαθητική Εστία Μολάων παραχωρήθηκε στο δήμο με απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στις 4 Φεβρουαρίου 2012 υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της (μεταξύ δήμου και ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και αφού πρώτα ζητήθηκε επιτακτικά η ανακατασκευή τουλάχιστον των δωματίων που φιλοξενούνται οι μαθητές.

Από την πλευρά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ παρόντες στα εγκαίνια ήταν η διευθύντρια Εκπαιδευτικής Μέριμνας και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πέρσα Καρβέλη, όπως και οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου κ.κ. Παναγιώτης Αλεξανδρής και Γεώργιος Αθανασόπουλος, οι οποίοι από κοινού με τον εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Μονεμβασίας κ. Ιωάννη Κολλιάκο υπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής του έργου.

Ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προανήγγειλε μάλιστα τη διάθεση πιστώσεων την επόμενη χρονιά για τον εξοπλισμό των ανακαινισμένων δωματίων αλλά και την ανακαίνιση ενός ακόμη ορόφου.