Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού

egkainia pneymatikou

Με κάθε επισημότητα αλλά και ιδιαίτερα ξεχωριστή λαμπρότητα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιουλίου τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από τον οικείο εφημέριο π. Παναγιώτη Λάτση, ενώ το “παρών” έδωσαν οι τοπικές αρχές, καθώς και ιερείς και πιστοί από τις γύρω περιοχές και τη Σπάρτη.

Στη σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη ομιλία του ο εφημέριος του Τσεραμιού, αφού έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κτιρίου που εγκαινιάστηκε και που στα παλαιότερα χρόνια λειτούργησε ως ελαιοτριβείο της ενορίας, αναφέρθηκε στους σκοπούς της λειτουργίας του πνευματικού κέντρου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «τόσο τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, ο οποίος ως στοργικός πατέρας όλων έδωσε την ευλογία του και συμπαραστάθηκε στη δημιουργία του ενοριακού πνευματικού κέντρου, όσο και τους ενορίτες του Τσεραμιού, για την ανιδιοτελή προσφορά τους, από τη μικρότερη δωρεά μέχρι και τη μεγαλύτερη, που σε συνδυασμό με το αποθεματικό της ενορίας αλλά και τις γενναίες και ιδιαίτατα σημαντικές δωρεές των ομογενών κ.κ. Ιωάννου Κωνστανταράκου, Παναγιώτου Παναγάκου και Νικολάου Ορφανού, συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του Κέντρου».

Λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο ο σεπτός ποιμενάρχης μας, αφού επαίνεσε και συνεχάρη τον π. Παναγιώτη αλλά και όλους τους ενορίτες και ευεργέτες για τη συλλογική τους προσπάθεια και την αρραγή ενότητά τους στο να αποπερατωθεί το Κέντρο, ευχήθηκε από καρδιάς αυτό να καταστεί κέντρο χριστιανικού φρονήματος και ανάπτυξης της ελληνορθόδοξης συνείδησης και αγωγής, αλλά και κέντρο κοινωνικής, ηθικής και θρησκευτικής ανατάσεως των ενοριτών, ιδίως δε των νέων ανθρώπων του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της όλης εκδήλωσης απονεμήθηκαν από το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας Τσεραμιού, τόσο προς τον κ. Ευστάθιο όσο και προς τους τρεις ευεργέτες, μία ξύλινη χειροποίητη εικόνα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου με κατάλληλη αφιέρωση, εις ανάμνηση των εγκαινίων.

Τέλος, αφού μοιράστηκαν σε όλους μικρά ενθύμια και έγινε η αποκάλυψη της μαρμάρινης πλάκας και το κόψιμο της κορδέλας, ακολούθησε μικρή δεξίωση για όλους τους παρισταμένους, με γλυκά και μπουφέ που με ιδιαίτερη προθυμία και δικά τους έξοδα είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της ενορίας.

(φωτογραφίες: Τάκης Κούρος)