Η 11η Μαρτίου του ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για το 4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος», καθώς εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη του σχολείου, ένας χώρος που δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού και επαφής των μαθητών/-τριών με τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τις επιστήμες.

Στο χαιρετισμό της, η διευθύντρια κ. Μεταξία Παπαποστόλου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για τη χορηγία ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης για την προσφορά βιβλίων, το σύλλογο γονέων του σχολείου, που ανέλαβε το οικονομικό κόστος για την κατασκευή των βιβλιοθηκών και τον καλλωπισμό του χώρου, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που στήριξαν την προσπάθεια, και ιδιαίτερα τους κ.κ. Ι. Σταυρόπουλο, Γ. Βαλκανά και Ι. Κονδυλόπουλο, καθώς και την κ. Π. Παπασταθάκη για την προετοιμασία της χορωδίας.

Ακολούθησε εκδήλωση για τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο. Σημειώνεται ότι οι ίδιοι οι μαθητές επέλεξαν με την ψήφο τους –δεδομένης της περυσινής εκδήλωσης για το Γιάννη Ρίτσο– να είναι ο ποιητής από την Πλούμιτσα ο πρώτος από τους λογοτέχνες το έργο των οποίων θα μελετηθεί και θα παρουσιαστεί στη σειρά των εκδηλώσεων με επίκεντρο το χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου. Οι γεμάτες ευαισθησία απαγγελίες χειροκροτήθηκαν ιδιαίτερα, ενώ κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση είχαν τα μελοποιημένα ποιήματα, που απέδωσε με μοναδικό τρόπο η χορωδία του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος, η υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων κ. Αγγελική Αργειτάκου, σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου γονέων, αλλά και γονείς μαθητών.