Την Παρασκευή 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του βιολογικού καθαρισμού Μολάων. Πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε χρήση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη και εξέλιξη της πόλης.

Το έργο της αποχέτευσης των Μολάων, το οποίο αποτελείται από το δίκτυο αποχέτευσης και από το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8,3 εκατ. ευρώ, ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων. Γι’ αυτό και συγκαταλέγετο πάντα στις προθέσεις όλων των δημοτικών αρχών, που είχαν ξεκινήσει να το μελετούν από το 2003. Η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε και ολοκλήρωσε αυτές τις μελέτες, βρήκε τρόπο χρηματοδότησης και δημοπράτησε το συνολικό έργο.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σύνολο των βιολογικών καθαρισμών που λειτουργούν ή ολοκληρώνονται στο δήμο Μονεμβασίας (Μονεμβάσια, Μολάοι, Πλύτρα, Νεάπολη), κάτι που όπως είπε “δείχνει την περιβαλλοντική ευαισθησία του δήμου” και “αποδεικνύει έμπρακτα την αυστηρή προσήλωσή μας σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάπτυξης σημαντικών περιοχών”. Κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Τριχείλης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν σε κάθε στάδιο του έργου, αποδίδοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνεργάτες του, αιρετούς και υπαλλήλους, συμπληρώνοντας πως “είμαστε έτοιμοι ως δήμος να διεκδικήσουμε και νέα έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης του τόπου μας”.

(με πληροφορίες από monemvasianews.gr)