Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Φωκιανός – Κυπαρίσσι

“Το μεγάλο έργο του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής” τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

Ο δρόμος, που αποτέλεσε αίτημα πολλών δεκαετιών και συνέδεσε την Κυνουρία με το Ζάρακα, είχε προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία έφτασε στα 12 εκατομμύρια.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Φωκιανός και το Κυπαρίσσι αποτελούν σημαντικούς προορισμούς, που θα υποδεχθούν και επενδύσεις και πολίτες που θέλουν να επισκέπτονται αυτή την πανέμορφη φύση, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. “Ήδη αυτή τη στιγμή το Λεωνίδιο βρίσκεται σε τροχιά εξαιρετικής εξέλιξης, κάνοντας τον αναρριχητικό τουρισμό σημαντικό εργαλείο” δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και σημείωσε πως “ήδη οι δύο δήμοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία προκειμένου ο αναρριχητικός τουρισμός να αναπτυχθεί και στο Κυπαρίσσι. Θεωρώ ότι αυτές οι δύο περιοχές μπορούν να κάνουν ένα δίκτυο αναρριχητικού τουρισμού με πλήρη σεζόν. Αυτή είναι η μεγάλη μας προσπάθεια”.

Στην τελετή εγκαινίων συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αρκαδίας και Λακωνίας, οι δήμαρχοι Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πολιτών των δύο περιοχών.