Εγκαινιάστηκε ο πολυαναμενόμενος οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη (video)

Ένα έργο ζωτικής αναπτυξιακής σημασίας για τον τόπο παραδόθηκε σήμερα σε χρήση από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Ο πολυαναμενόμενος οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη (Α71), που μειώνει την απόσταση Σπάρτης – Αθήνας σε δύο μόλις ώρες, είναι πλέον γεγονός! Πλέον και η απόσταση από την Τρίπολη περιορίζεται στα 30 λεπτά, από τη Μεγαλόπολη στα 25′ και από την Καλαμάτα σε περίπου 45′.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο 46 χλμ, που ξεκινά με ανισόπεδο κόμβο από τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα (τμήμα Τρίπολη – Καλαμάτα) στην περιοχή του Λεύκτρου και καταλήγει σε ημικόμβο στην πρωτεύουσα της Λακωνίας. Ο δρόμος διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (χωρίς ΛΕΑ) και δύο ανισόπεδους κόμβους στον Λογκάνικο και την Πελλάνα, αλλά και τρεις γέφυρες.

Ως προς τα διόδια, το κόστος των οποίων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα είναι ελεύθερα έως την Κυριακή του Θωμά.

egkainia Leyktro - Sparti (12) SpirtzisΌπως ανέφερε κατά τη χαιρετιστήρια ομιλία του ο υπουργός, στις αρχές του καλοκαιριού έχει προγραμματιστεί να δοθεί η σύνδεση με τη Μεγαλόπολη, και τον προσεχή Σεπτέμβριο να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου με την περιφερειακή Καλαμάτας. Σε ό, τι αφορά στη Λακωνία, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως στη συνέχεια προβλέπονται 15 χλμ περιφερειακού δικτύου για να συνδέονται οι αγροτικές περιοχές, ένας νέος κόμβος και αρκετά άλλα έργα, σε έναν νομό που όπως είπε όλα αυτά τα χρόνια υστερεί στο κομμάτι των υποδομών.

Στην τελετή του αγιασμού, την οποία τέλεσε στο ΣΕΑ Πελλάνας ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, παρευρέθησαν βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης α’ και β΄βαθμού, εργαζόμενοι της παραχωρησιούχου εταιρείας και πλήθος κόσμου.

Leyktro - Sparti (1) Leyktro - Sparti (2)egkainia Leyktro - Sparti (1) egkainia Leyktro - Sparti (2) egkainia Leyktro - Sparti (3) egkainia Leyktro - Sparti (4) egkainia Leyktro - Sparti (5) Konstantinopoulosegkainia Leyktro - Sparti (6) egkainia Leyktro - Sparti (7) egkainia Leyktro - Sparti (8) Trixeilis egkainia Leyktro - Sparti (9)egkainia Leyktro - Sparti (11) egkainia Leyktro - Sparti (13) Eystathios - Araxovitis - Spirtzis egkainia Leyktro - Sparti (14) Konstantineas egkainia Leyktro - Sparti (15) Araxovitis