Εγκαινιάστηκε στη Σπάρτη η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού

Τις πύλες της άνοιξε χθες στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου η αναβαθμισμένη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, που φέτος, 15η χρονιά λειτουργίας της, μοιράζει τις δράσεις της σε Σπάρτη και Σελλασία.

Χθες Παρασκευή, μετά την τέλεση των εγκαινίων και τους χαιρετισμούς των επισήμων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν τα περίπτερα παραγωγών τυποποιημένων βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων από ολόκληρη τη Λακωνία, φορέων και συλλόγων του νομού, επιχειρήσεων γεωργικών εφοδίων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, καθώς και λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας. Η γιορτή αυτή των λακωνικών προϊόντων θα λειτουργεί από τις 18.00′ έως τις 23.00′ έως και την Κυριακή, περιλαμβάνοντας επίσης μαγειρικές επιδείξεις και κεράσματα, εργαστήρι παραδοσιακής μαγειρικής για παιδιά, αλλά και την έκθεση “Η ελιά και το ελαιόλαδο στη ζωή μας” της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης.

Απόψε οι δράσεις συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται να συνδυαστούν με τη Λευκή Νύχτα που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης.