Εγκαινιάστηκε σήμερα το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης. Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβαμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτίριο, το οποίο παραδόθηκε προς χρήση και λειτουργία. Για την κατασκευή του έγινε πλήρης εφαρμογή του βιοκλιματικού σχεδιασμού με στόχο την επίτευξη συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε χαιρετισμό που απηύθυνε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και παράδοση του Μουσικού, το οποίο αποτελεί κόσμημα για τις υποδομές εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα μίλησε για το έργο του κτιριακού συγκροτήματος του σχολείου, προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ και ποσού σύμβασης 4.550.000 ευρώ, που αποτελείται από τέσσερα βασικά κτίρια. Εξήγησε ότι το πρώτο από αυτά περιλαμβάνει δύο παράλληλες τριώροφες πτέρυγες με γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ το δεύτερο την κεντρική είσοδο, τη βιβλιοθήκη και το κυλικείο. Στο τρίτο κτίριο έχουν ενσωματωθεί δύο παράλληλες τριώροφες πτέρυγες, όπου στεγάζονται γραφεία, αίθουσες, χώροι υγιεινής και εργαστήρια. Τέλος, το τέταρτο κτίριο περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε δύο επίπεδα και βοηθητικούς χώρους. Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι το νέο Μουσικό Σχολείο, που αποτελούσε πολύχρονο αίτημα των πολιτών, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές, για να υποδεχθεί όλους τους μαθητές της Λακωνίας, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εκπαιδευτούν και να δημιουργήσουν σε ένα ευχάριστο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Τόνισε επίσης ότι κατασκευάστηκε με αυξημένες προδιαγραφές ποιότητας εργασίας και υλικών, με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και πως αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια της χώρας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο σεβασμιώτατος, ο βουλευτής κ. Στ. Αραχωβίτης, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Β. Βαλιώτης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Χ. Σκούρος, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Π. Πετρόπουλος, ο σχολικός σύμβουλος Μουσικής Πελοποννήσου κ. Θ. Μακαντάσης, ο σιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κ. Δ. Μανεσιώτης, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Αν. Πατρινού, καθώς και ο καθηγητής κ. Πλ. Λιάβας. Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής κ. Λ. Γρηγοράκος, αφού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Παρόντες ήταν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλ. Στρατηγάκος, , οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μπουκουβάλας και Χρυσαδάκος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γ. Παπαδάκος, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Νταλιάνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αργυρόπουλος, Ρήγας και Φλώρος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, καθώς και διευθυντές σχολείων, πρόεδροι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

Τα εγκαίνια έκλεισαν με μουσική εκδήλωση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.