Εγκαινιάστηκε το 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου το 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα. Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο όπου έχουν τηρηθεί όλες οι τεχνικές και βιοκλιματικές προδιαγραφές και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει έως και 50 νήπια. Στο νέο νηπιαγωγείο θα φοιτούν παιδιά των εργαζομένων του διοικητηρίου και των γύρω οικισμών (Ριβιώτισσας, Αλεσίων, Γούναρι, Αγίας Κυριακής κλπ). Το οικόπεδο παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στις Κτιριακές Υποδομές που αποτελούν συνεχεία του γνωστού ΟΣΚ. Η υλοποίηση χρηματοδοτήθηκε με 843.500 ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Αποτελεί, δε, ένα από τα λίγα δημόσια κτίρια νηπιαγωγείων στην περιοχή της Σπάρτης, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα στεγάζονται σε νοικιασμένα κτίρια.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα η ΠΕ Λακωνίας θα παραδώσει στους μαθητές το 2ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης και το Μουσικό Γυμνάσιο στον Κλαδά, ενώ εντός της θερινής περιόδου θα ξεκινήσει και η μελέτη για το 6ο δημοτικό – 7ο νηπιαγωγείο Σπάρτης στο Νέο Κόσμο.