Εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βαγγέλης Μητράκος

Mitrakos Vaggelis

Mitrakos Vaggelis

Ύστερα από 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης στον πολιτικό χώρο που σήμερα εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραιτούμαι και αυτοδιαγράφομαι από μέλος του κόμματος και από μέλος της Γραμματείας της Οργάνωσης Μελών Σπάρτης, και ζητώ δημοσίως συγγνώμη γιατί με τη συμμετοχή μου έγινα συνεργός στην καταστροφή που συντελείται σήμερα στη χώρα και στο λαό της.

Η παραίτησή μου αυτή σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως επιδοκιμασία και στήριξη των πολιτικών, των κομμάτων και των κυβερνήσεων των μνημονίων και της λιτότητας που διαχρονικά εγκλημάτησαν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και της Ελλάδας.

Παραμένω ένας απλός ενεργός πολίτης μέσα στην αγωνιζόμενη κοινωνία, παλεύοντας κι ελπίζοντας για ένα καλύτερο «αύριο».

«Απλώς είμαι ένας δημοκράτης που ποθώ ειλικρινά αυτό που λέγεται Πολιτική και Κοινωνική Δημοκρατία. Πάνω απ’ όλα είμαι ανεξάρτητος άνθρωπος, που θέλω το στόμα μου να ’ναι ελεύθερο να μιλά και το χέρι μου αδέσμευτο να γράφει. Ουδέποτε επηρεάστηκα από την οποιαδήποτε αγελαία πολιτική νοοτροπία. Δεν συμβιβάζεται με την ιδιοσυγκρασία μου και την όποια επιστημονική συγκρότηση διαθέτω, να έχω κανενός είδους αφεντικά …) – Νικηφόρος Μανδηλαράς

Σπάρτη 1 Ιουλίου 2015

Βαγγέλης Μητράκος