Σπείρα είχε ρημάξει περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας

diarrixi

diarrixi

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης και τον Αστυνομικό Σταθμό Μονεμβασίας, δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, καθώς και τέσσερις απόπειρες κλοπών σε σπίτια στη Λακωνία.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο 26/7 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμη συνεργούς του.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι τα προαναφερθέντα άτομα, από τις αρχές Ιουλίου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών. Όπως προέκυψε, τα μέλη της ομάδας είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρες κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μονεμβασίας:

Το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 3.7.2014 έως τις πρωινές ώρες της 4.7.2014, στην Πλύτρα, εισήλθαν σε οικία αλλοδαπού και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 5.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Πλύτρα, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και πήραν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Την 5.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Πλύτρα, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 5.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Πλύτρα, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και έκλεψαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 18.7.2014 έως το πρωί της 19.7.2014, στην Ελιά, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κόσμημα.

Την 20.7.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, στον Αρχάγγελο, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και πήραν χρήματα και μία ηλεκτρονική συσκευή.

Την 20.7.2014 τις πρωινές ώρες, στον Αρχάγγελο, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και έκλεψαν χρήματα.

Την 20.7.2014 τις πρωινές ώρες, στον Αρχάγγελο, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και πήραν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Την 20.7.2014 τις πρωινές ώρες, στον Αρχάγγελο, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.

Το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 20.7.2014 έως τις πρωινές ώρες της 21.7.2014, στον Ξιφιά, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και έκλεψαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Την 22.7.2014 τις πρωινές ώρες, στην Ελιά, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και πήραν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 24.7.2014 τις πρωινές ώρες, στη Μονεμβάσια, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Την 25.7.2014 τις πρωινές ώρες, στα Παπαδιάνικα, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία ημεδαπού, χωρίς να τα καταφέρουν.

Την 22/23.7.2014 τις βραδινές ώρες, στον Άγιο Γεώργιο, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Την 24/25.7.2014 τις βραδινές ώρες, στους Αγίους Αποστόλους, διέρρηξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Την 25.7.2014 τις πρωινές ώρες, στο Λάχι, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Την 25.7.2014 τις πρωινές ώρες, στους Αγίους Αποστόλους, διέρρηξαν αποθήκη και οικία ημεδαπού και έκλεψαν εργαλεία και μηχανήματα.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, μηχανήματα και αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις 10.500 ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων για την ταυτοποίηση των συνεργών του αλβανού, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.