Εθελοντική αιμοδοσία στο Καστόρι

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου, από τις 6.00′ έως τις 8.00′ το απόγευμα, στο πολιτιστικό κέντρο Π. Μπάκη στο Καστόρι.
Η Τράπεζα Αίματος Καστορείου δημιουργήθηκε το 1996, κλείνει δηλαδή 21 χρόνια συνεχούς προσφοράς, διενεργώντας την 35η αιμοληψία αυτές τις μέρες. Το διάστημα αυτό εξυπηρετήθηκαν εκατοντάδες πολίτες που ζήτησαν βοήθεια, με τη μόνη υποχρέωση να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την ιερή αυτή προσπάθεια.
Όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, “τόσο ανάμεσα στους αιμοδότες όσο και ανάμεσα στους στηριχθέντες ασθενείς, ήταν και είναι πολλοί οικονομικοί μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στην περιοχή μας. Απόδειξη του ότι μπορούμε να συμβιώσουμε ειρηνικά και αλληλέγγυα με όποιον σέβεται τις παναθρώπινες αξίες αλλά και την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας”. Καλούν λοιπόν κάθε ευαισθητοποιημένο συμπατριώτη και συμπατριώτισσα, αλλά και κάθε άλλον/-η που βρίσκεται αυτό τον καιρό στον τόπο μας (από 18 έως 65 ετών) να συμμετάσχει σε αυτήν την αιμοδοσία.