Ειδήσεις “έβγαλε” η συνάντηση του κ. Ευσταθίου με τον ΠτΔ

synantisi

synantisi

Τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουνίου, στο προεδρικό μέγαρο, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνιους πνευματικούς δεσμούς, καθώς ο σεβασμιώτατος χρημάτισε καθηγητής του στην Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ΠτΔ ευχαρίστησε τον ποιμενάρχη μας για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση της θρησκευτικής τελετής στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά την 29η Μαΐου, ημέρα τιμής και μνήμης της αποφράδας ημέρας της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και της ηρωικής θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των υπερασπιστών της βασιλίδας των πόλεων. Παράλληλα εξέφρασε τη συγκίνηση και τη μεγάλη τιμή που ένιωσε να εκπροσωπεί την ελληνική Πολιτεία σ’ έναν ιερό τόπο για ένα τόσο σημαντικό για τον ελληνισμό ιστορικό γεγονός.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος γνωστοποίησε στον σεβασμιώτατο την πρόθεσή του, από την ερχόμενη χρονιά, αφενός ο εορτασμός των Παλαιολογείων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να τεθεί υπό την αιγίδα της προεδρίας της ελληνικής δημοκρατίας, λαμβάνοντας πανελλαδικό χαρακτήρα, αφετέρου να καθιερωθεί η παρουσία του ΠτΔ. Ο κ. Ευστάθιος τον ευχαρίστησε για την εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία του να προσδώσει το κύρος που αρμόζει στον εορτασμό των Παλαιολογείων και έθεσε τις υπηρεσίες της ιεράς μητροπόλεως στη διάθεση της προεδρίας της δημοκρατίας.

Από τη συνάντηση, όμως, προέκυψε κι άλλο ένα ευχάριστο για τον τόπο μας γεγονός, αφού ο ΠτΔ αποδέχθηκε την πρόσκληση του σεβασμιωτάτου να τιμήσει με την παρουσία του τον φετινό εορτασμό του πολιούχου της Σπάρτης Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στις 26 Νοεμβρίου.

πηγή: immspartis.gr