Εικαστική εγκατάσταση στη Μονεμβάσια

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και σε συνεργασία με το δήμο Μονεμβασίας, παρουσιάζει τη σπονδυλωτή εικαστική εγκατάσταση “Βυζαντινές μεταγραφές: Υποθετικές ανακατασκευές ιστορίας και μνήμης” της εικαστικού Μαρίας – Σμαράγδας Σκούρτα.

Η ένταξη του έργου στη μυστηριακή ατμόσφαιρα του ναού της Αγίας Άννας και της αρχαιολογικής συλλογής Μονεμβασίας συντελεί στην αποκατάσταση ενός διαλόγου μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος της σύγχρονης και της βυζαντινής τέχνης, συγκλίνοντας σ’ ένα επίπεδο νοήματος που βοηθά τον επισκέπτη να προσεγγίσει τον χώρο από μια νέα οπτική αισθητικής ανάγνωσης. Η θεματική ενότητα περιέχει επίσης προβολές και δρώμενα.

Το έργο θα παραμείνει στην Αγία Άννα και στο χώρο της αρχαιολογικής συλλογής από τις 17 Ιουνίου έως και τα τέλη Αυγούστου, και θα είναι επισκέψιμο κατά τις ώρες λειτουργίας της συλλογής (8.00′ – 15.00′) και στον ναό της Αγίας Άννας κατόπιν συνεννόησης. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο στις 7 μμ.