Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη

apergia

Εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία έχει κηρυχθεί για την Πέμπτη 26/11 από ενώσεις, ομοσπονδίες, εργατικά συνδικάτα, σωματεία και οργανισμούς. Κύρια αιτήματα των απεργών είναι η λήψη από την κυβέρνηση ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) συμμετέχει στην απεργία και με ανακοίνωσή της καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαχητική συμμετοχή, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να απαιτήσουν ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Εξάλλου, και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας στηρίζει την απεργία με τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να περιληφθούν στην οικονομική ενίσχυση όλοι οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τα αναδρομικά του 11μηνου και οι συνταξιούχοι που καθυστερεί η σύνταξή τους και δεν παίρνουν ούτε προσωρινή.
  • Εν’ όψει του προϋπολογισμού του 2021, κατάργηση άμεσα της εισφοράς αλληλεγγύης των ν.3863/10 – 3865/10 που μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν και του άρθρου 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις.
  • Να νομοθετηθεί αύξηση κάθε χρόνο στις συντάξεις, να επανέλθουν τα δώρα που στον εργάσιμο βίο έχουν πληρώσει όλοι οι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρουν “είναι αθλιότητα, είναι ντροπή, την ώρα που ο λαός υποφέρει, πεθαίνει, έχει διαλυθεί η υγεία, η παιδεία, η εργασία, η κυβέρνηση να επιδιώκει να ψηφίσει εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ρυθμίσεις που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους με την δεκάωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή, τον υποκατώτατο μισθό των διακοσίων ευρώ, την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, το χτύπημα της οργάνωσης των συνδικάτων και των απεργιακών δικαιωμάτων κλπ”.