Εικόνες ντροπής στη γέφυρα Ευρώτα στη Σκάλα

gefyra Eyrota Skala (1)

Πολίτης από το δήμο Ευρώτα δημοσιοποιεί το παρακάτω κείμενο και κοινοποιεί φωτογραφίες, για να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους σχετικά με τη ρύπανση στον ιστορικό ποταμό:

“Ο δήμος Ευρώτα πήρε το όνομά του από τον ιστορικό ποταμό Ευρώτα. Η προστασία του παραδείσου της Λακωνίας, που δίνει ζωή σε όλα τα πλάσματα, φαίνεται να μην σημαίνει απολύτως τίποτα στη συνείδηση κάποιων!

gefyra Eyrota Skala (2)

«Τον Ιανουάριο του 2011, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας κατήγγειλαν με ψήφισμα ότι εκατοντάδες ψάρια ασφυκτιούσαν στα μολυσμένα -από τα λύματα ελαιοτριβείων και άλλων ρυπογόνων μονάδων- νερά του ποταμού ξεβράζονταν νεκρά» (άρθρο από τον ιστότοπο της εφημερίδας «Η Καθημερινή», 21 Ιανουαρίου 2011).

Πέντε χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα δέκα μέρες πριν, το πρόβλημα των λυμάτων ελαιοτριβείων κάνει ξανά την εμφάνισή του. Κοινοποιήθηκε από πολλούς συμπολίτες, αλλά οι εκπρόσωποι κλείνουν σθεναρά τα μάτια τους!

Eyrotas Skala 1

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές, κι όπως μπορείτε να διαπιστώσετε είναι στη γέφυρα Ευρώτα στη Σκάλα, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να το δει και μόνος του! Κοινοποιώ ξανά και εφιστώ για άλλη μία φορά την προσοχή σας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 1 λίτρο λαδιού στο έδαφος μολύνει 100 λίτρα νερού και το κάνει μη πόσιμο για όλους μας! Επιπλέον, οι εκβολές του επεκτείνονται προς τη θάλασσα, όπου καταστρέφεται άλλο ένα τεράστιο οικοσύστημα!

Eyrotas Skala

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πάρτε τα ηνία στα χέρια σας και δώσε λύση άμεσα! Καλές οι εκδηλώσεις και οι κοπές πίτας, ωστόσο το νερό είναι πιο σημαντικό. Πώς είναι δυνατόν να αφήνετε να καταστρέφεται ο τόπος μας;!

Η σιωπή σημαίνει ότι επικροτείτε και συνεχίζετε τη μόλυνση του τόπου μας!”.