Εισβολή στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν το πρωί εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης, διακόπτοντας εν εξελίξει σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Οι αγρότες εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία προς τον παριστάμενο βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη επειδή δεν προσκλήθηκαν. Στον έντονο διάλογο που ακολούθησε, ο Χρήστος Αναγνωστάκος από τον ΑΣ Ευρώτα έθεσε επιπλέον μια σειρά προβλημάτων και διεκδικήσεων που κρατούν τον ίδιο και τους συναδέλφους του στο δρόμο για εβδομάδες, καλώντας τον βουλευτή να επισκεφθεί τα μπλόκα. Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό του τεταμένου κλίματος:

Ξαφνική επίσκεψη των αγροτικών συλλόγων Δήμου Ευρωτα και Αν.Μάνης στα γραφεία του Συριζα στην Σπάρτη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσιεύτηκε από Τακης Καρτσιδημας στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

 

Αραχωβίτης: “Από την προσεχή εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις στο αγροτικό”

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο κυβερνητικός βουλευτής αναφέρει πως το παραπάνω βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες και διακόπτεται τη στιγμή που ο ίδιος ετοιμάζεται να τοποθετηθεί, συνεπώς είναι μονομερές.

Όπως διευκρινίζει ο Στ. Αραχωβίτης, η σημερινή ήταν μια συνάντηση με τους εμπόρους και βιοτέχνες για συζήτηση πάνω στο προσχέδιο του ασφαλιστικού. Όπως μάλιστα σημειώνει, ανάλογες συναντήσεις με όλες τις κατηγορίες εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα. “Με αυτό το δεδομένο δεν υπήρχε λόγος να θεωρήσουν οι αγρότες πως αποκλείονται από το διάλογο”, δήλωσε, για να γνωστοποιήσει στη συνέχεια πως η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στο ασφαλιστικό από την ερχόμενη εβδομάδα. “Επί αυτών των βελτιώσεων θα κληθεί η πλευρά των αγροτών να τοποθετηθεί, εάν δηλαδή θα την καλύπτουν οι προτάσεις μας ή όχι”, αναφέρει. “Ποτέ δεν αρνηθήκαμε σε κανέναν να έρθει να συζητήσουμε, αλλά για να πάρουμε εμείς ανάλογη πρωτοβουλία πρέπει να έχουμε κάτι να πούμε. Από βδομάδα λοιπόν θα τους καλέσουμε για να κουβεντιάσουμε επί των εξελίξεων”, καταλήγει.