Εκδήλωση αναφορικά με τα κοινωνικά οφέλη από το “Σύμφωνο των Δημάρχων”

symfono dimarxon

symfono dimarxon

H Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το σύμφωνο των δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Λακωνίας», την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρες 11.00′ με 15.00′, στο διοικητήριο Λακωνίας. Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλητης εξοικονόμησης ενέργειας με βάση το εν λόγω σύμφωνο. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν:

– Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επίκεντρο την ΠΕ Λακωνίας,

– Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ωρίμανση/υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης,

-Πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από τους πολίτες.

Πρόγραμμα Ημερίδας

11.00′ – 11.30′

«Το σύμφωνο των δημάρχων και η σημασία του για την ΠΕ Λακωνίας». Εισηγήτρια η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα.

Χαιρετισμός από τον Γιάννη Σαρρή, εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου με αρμοδιότητα Ενεργειακής Αναβάθμισης/Εξοικονόμησης Ενέργειας.

11.30′ – 13.10′

Xαιρετισμοί – εισηγήσεις δημάρχων με θέμα «Το σύμφωνο των δημάρχων και η σημασία του. Προγραμματισμός δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας ανά δήμο»

Δήμαρχος Σπάρτης, Ευάγγελος Βαλλιώτης

Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος

Δήμαρχος Ελαφονήσου, Χαράλαμπος Λιάρος

Δήμαρχος Ευρώτα, Ιωάννης Γρυπιώτης

Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης

13.10′ – 13.30′

«Το ΣΔΑΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τι προβλέπει και ποια τα αποτελέσματα/Η ευρωπαϊκή και η ελληνική εμπειρία από το σύμφωνο των δημάρχων». Εισηγητής ο Γιώργος Μαρκογιαννάκης, μηχανολόγος – μηχανικός MSc

13.30′ – 13.50′

«Το σύμφωνο των δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο»

Εισηγητής ο Κωνσταντίνος Λάσκος, πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ, υποψήφιος διδάκτορας, τεχνικός σύμβουλος γραφείου του συμφώνου των δημάρχων ΤΕΕ, σύμβουλος ενεργειακού σχεδιασμού και εξοικονόμησης ενέργειας, ASHRAE Building Energy Modeling Professional (BEMP).

13.50′ – 14.10′

«Χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας». Εισηγήτρια η Αριάδνη Μίχου, αρχιτέκτονας, στέλεχος ΠΕΤΑ ΑΕ.

14.10′ – 15.00′

Συζήτηση με το κοινό – Ερωτήσεις