Εκδήλωση για την προστασία των Βατίκων και του Παυλοπετρίου

Vatika (foto me pigi)

Το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης “Arch International” προσκαλεί όλους στην εκδήλωση με τίτλο “Παυλοπέτρι και όρμος Βατίκων – «Η Ωραία Κοιμωμένη» ξύπνησε… Μήνυμα από τη Θάλασσα”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 7.00΄ το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Limira Mare” της Νεάπολης.

Την εκδήλωση στηρίζουν ο σύλλογος “Τουλίπα Γουλιμή”, η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική και το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων “Ο Ξένιος Ζευς”.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

1) Barbara Jean Euser (πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της “Arch International”): “Το Παυλοπέτρι στα 50 απειλούμενα μνημεία του πλανήτη – Επιπτώσεις – Επιβαλλόμενες δράσεις”.

2) Γιάννης Ψαρράκης (γραμματέας του συλλόγου “Τουλίπα Γουλιμή”): “Όρμος Βατίκων και παράκτια ζώνη – Ανθρωπογενείς πιέσεις και ρυπάνσεις – Ανακοίνωση των αναλύσεων που διενεργήθηκαν από το ΕΛΚΕΘΕ, το δήμο Μονεμβασίας και το σύλλογο Τουλίπα Γουλιμή”.

3) Μάγδα Σωτηριανού, μέλος της “Arch International” και του συλλόγου “Τουλίπα Γουλιμή”: “Εξαφάνιση της Ποσειδωνίας – Ο όρμος των Βατίκων χάνει τη Ζωή του”.

4) Εκπρόσωπος του σωματείου “Ο Ξένιος Ζευς”: “Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία”.

Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων, τοποθετήσεις των παρισταμένων και δημόσιος διάλογος.

πηγή & φωτό: vatika-lakonia.blogspot.gr