Εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Ομιλία με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 19.00′ στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών του διοικητηρίου.

Η εκδήλωση διενεργείται στο πλαίσιο της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε” του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, ως εκπρόσωπος της καμπάνιας στην Ελλάδα και μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικτύου Κοινοβουλευτικών. Σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου τα μηνύματα να φθάσουν σε γονείς και παιδιά. Το πάνελ των ομιλητών θα πλαισιώσουν οι Σταυρούλα Μητρούση (ψυχολόγος), Βερόνικα Λέκκα (δικηγόρος) και ο υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Λακωνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης. Συντονίστρια θα είναι η Χριστιάνα Χιώτη (εκδότρια).

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου/ Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, την Ιερά Μητρόπολη Μάνης, τη Δ/νση Αστυνομίας Λακωνίας και τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λακωνίας.