Εκδήλωση μνήμης στον Ταΰγετο για την 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού

Παρά τον βροχερό καιρό, πλήθος κόσμου παρευρέθη στην εκδήλωση τιμής των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τον άλλων αγωνιστών της δεκαετίας 1940-1950 και στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους νεκρούς της 3ης μεραρχίας ΔΣΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 28/5 στο 32ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης. Ομιλητής ήταν ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στο μνημείο κατέθεσαν στεφάνια η ΚΕ του ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η Γεωργία Ρογκάκου, αδελφή του Βαγγέλη Ρογκάκου, πολιτικού επιτρόπου της 3ης μεραρχίας του ΔΣΕ. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης όταν ο Αλέκος Τσουκόπουλος, εγγονός του ομώνυμου ταγματάρχη του ΔΣΕ, παράδωσε στην ΚΕ του ΚΚΕ το όπλο του Δημήτρη Γιαννακούρα – Πέρδικα, που υπήρξε ταγματάρχης της 3ης μεραρχίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 26/5 είχε πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση της τομεακής επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ σε ξενοδοχείο της Σπάρτης.

Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ, που αντικατέστησε τον γγ Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος δεν παρέστη λόγω του θανάτου της μητέρας του.