Εκδήλωση προς τιμήν του κ. Ευσταθίου

Τελετή προς τιμήν του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/2 στον Βρονταμά. Η έμπνευση κι ο σχεδιασμός ανήκε στην πρόεδρο της Κοινότητας Βρονταμά Ελένη Καρκά, ενώ υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του συμβουλίου της κοινότητας και του δήμου Ευρώτα.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο του σεπτού ποιμενάρχη και τόνισε την αδιάλειπτη και σημαντική προσφορά του στο ποίμνιο του. Ακολούθησε χαιρετισμός από τους βουλευτές Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του σπουδαίου έργου του μητροπολίτη από την κεντρική ομιλήτρια Παναγιώτα Σταπάκη. Στο λόγο της φώτισε σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας του σεβασμιωτάτου και στάθηκε ιδιαίτερα στον πολυσχιδή ρόλο του στην πνευματική και κοινωνική ζωή της μητροπολιτικής περιοχής του.

Από την πλευρά του ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από καρδιάς τους διοργανωτές και είπε πως “όλα αυτά που γίνονται υπό της σκέπη της μητροπόλεως μας είναι έργα κοινής προσπάθειας κι είναι η αναπνοή μου. Επομένως η κινητήριος δύναμη ζωής για μένα. Η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά εμένα αλλά την εκκλησία και τον τόπο μας”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον μητροπολίτη από τον κ. Νίκα, με τον οποίο τους συνδέει στενή και μακροχρόνια φιλική σχέση.