Εκδήλωση στη Σπάρτη για την παθολογική παχυσαρκία

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης πραγματοποιεί αύριο 1η Ιουνίου ημερίδα με θέμα “Η παθολογική παχυσαρκία στα παιδιά και τους ηλικιωμένους (πρόληψη και θεραπεία αυτής)”. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ελένη Ξανθάκου (ενδοκρινολόγος), Γεωργία Στρατάκου (ψυχολόγος), Ευθύμιος Γκότσης (ιατρός διαιτολόγος – διατροφολόγος), Θεμιστοκλής Πατσιλίβας (φυσιοθεραπευτής) και Νεοκλής Κρητικός (χειρουργός γενικής χειρουργικής).

Η παθολογική παχυσαρκία είναι νόσος που δυσκολεύει τη ζωή του πάσχοντος. Έτσι γίνεται αιτία εμφάνισης και άλλων πολυπαραγοντικών παθολογικών καταστάσεων, όπως σακχαρώδους διαβήτη, υπέρτασης, καρδιοπαθειών, πνευμονοπαθειών, ψυχοπαθειών και γενικά επιβαρύνει όλα τα οργανικά συστήματα του ανθρώπου. Η παχυσαρκία ωστόσο προλαμβάνεται, αλλά και θεραπεύεται, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα και να αντιμετωπιστεί από ειδική ομάδα θεραπόντων.

Χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι το πνευματικό κέντρο του δήμου Σπάρτης, Λυκούργου 135 (δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη). Έναρξη στις 19.30′.