Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Βρονταμά

Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 196η επέτειο του ολοκαυτώματος των βρονταμιτών.

Την ημέρα αυτή θα διεξαχθεί ο ομιλία (ώρα 21.00′) και θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων και θεατρική παράσταση από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Βρονταμά (ώρα 21.30′).

Την Τρίτη 14/9 στις 16.00′ θα διεξαχθεί ο επετειακός αγώνας “Δρόμος θυσίας”. Στις 18.00′ θα πραγματοποιηθεί ο εσπερινός στο Παλαιομονάστηρο και στις 21.00′ θα ακολουθήσουν αποκαλυπτήρια των προτομών του Γιάννη Καραμπά και του Παπαδημήτρη, δύο συντελεστών της ηρωικής πράξης του ολοκαυτώματος.

Την Τετάρτη 15/9 το πρωί θα ξεκινήσει στις 1000′ η επίσημη δοξολογία στη μονή, μετά το τέλος της οποίας θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιήματος, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ελένης Στρατήγη. Στις 20.00′ είναι προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση με ερμηνευτή τον Πάνο Μπούσαλη. Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία “Λιμπέρτο” του συλλόγου ΕυΖήν και μουσική εκδήλωση με τον Πάνο Μπούσαλη.