Εκδόσεις ταυτοτήτων ακόμη και την ημέρα των εκλογών

taytotites

taytotites

Από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έγινε γνωστό ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου τους, ως ακολούθως:

Σάββατο, 24/1, κατά τις ώρες 8.00΄ έως 18.00΄

Κυριακή, 25/1, 7.00΄ έως 19.00΄.

Σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτά θα εκδίδονται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Επίσης, για δελτίο το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/-η, τη βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ (www.hellenicpolice.gr/Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά). Στην ίδια ιστοσελίδα είναι επίσης δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της ΕΛΑΣ.