Εκλογές καθηγητών: Πρώτη η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία Λακωνίας

kathigitis

Στις εκλογές των καθηγητών για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ για το διάστημα 2015–17, πρώτη δύναμη στη Λακωνία  αναδείχθηκε με αυξημένα ποσοστά η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία.

Αναλυτικά, η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία έλαβε 130 ψήφους και τρεις έδρες. Για το ΔΣ εκλέγονται οι Παναγιώτης Κουμουνδούρος (60 ψήφοι), Πίτσα Mένεγα (41 ψήφοι) και Νίκος Βλάχος (37 ψήφοι). Για την ΕΕ εκλέχθηκε ο Γιάννης Κωστάκης (48 ψήφοι).

Η ΔΑΚΕ εκπαυδευτικών, που έλαβε 67 ψήφους, καταλαμβάνει δύο έδρες. Για το ΔΣ εκλέγονται η Αντωνία Χίου (36 ψήφοι) και ο Βασίλης Καρλαύτης (24 ψήφοι). Για την ΕΕ ο Πέτρος Στρίφας (37).

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών -το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ- έλαβε 51 ψήφους και καταλαμβάνει μία έδρα. Για το ΔΣ εκλέχθηκε η Σταυρούλα Σταματάκου.

Ως ανεξάρτητος μεμονωμένος υποψήφιος εκλέχθηκε, καταλαμβάνοντας επίσης μία έδρα, και ο Βενιζέλος Καπετανέας με 56 ψήφους.

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών έλαβε 49 ψήφους και δεν λαμβάνει έδρα. Ωστόσο για την ΕΕ εκλέχθηκε ο Σωτήρης Μουρτζίκος (31 ψήφους).