Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις όλο τον Αύγουστο στο Αμύκλαιο

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους το ερευνητικό πρόγραμμα Αμυκλών και το μη κερδοσκοπικό σωματείο “οι φίλοι του Αμυκλαίου” σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας θα πραγματοποιήσουν κατά τον Αύγουστο τις ακόλουθες ειδικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις:

ΤΙΤΛΟΣ

ΗΛΙΚΙΑ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πρώτη μου ανασκαφή

8 έως 12

Αρχαιολογικός χώρος Αμυκλαίου

Τα παιδιά θα μάθουν για τα ανασκαφικά εργαλεία, για τις μεθόδους τεκμηρίωσης (ημερολόγιο, φωτογράφιση, σχέδιο) και θα δουν πραγματικούς αρχαιολόγους επί τω έργω. Θα ζήσουν την ανασκαφική εμπειρία και θα δημιουργήσουν, ερμηνεύοντας το παρελθόν.

Ψηφ-είδα και έπαιξα

8 έως 12

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Περιήγηση στα ψηφιδωτά του μουσείου και δημιουργία ψηφιδωτών στον κήπο του μουσείου.

Το περιβάλλον και εγώ

8 έως 12

Αρχαιολογικός χώρος Αμυκλαίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεντροφύτευσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Διαλογισμός και σωματική άσκηση

Ενήλικες

Αρχαιολογικός χώρος Αμυκλαίου

Ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις με θέμα την ιστορία των αθλητικών αγώνων στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών/εορτών διαχρονικά.

Ρώτα τον αρχαιολόγο

Όλες οι ηλικίες

Αρχαιολογικός χώρος Αμυκλαίου

Οι επισκέπτες ενημερώνονται για τις αρχαιολογικές εργασίες, το περιβάλλον και την ιστορική εξέλιξη του χώρου. Βασικός στόχος είναι και η γνωριμία με το επάγγελμα του αρχαιολόγου.

Επιπλέον, καλείται το κοινό της Σπάρτης να συμμετάσχει σε μια έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου καθημερινά μεταξύ 10.00′ και 14.00′ (από την Παρασκευή 7 Αυγούστου και εξής): Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου αυτόνομα με τη χρήση δοκιμαστικών ενημερωτικών πινακίδων, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος, και θα αξιολογήσει την εμπειρία της επίσκεψής του, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του τελικού υλικού που θα αξιοποιηθεί για την ανάδειξη του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

Λόγω της πανδημίας covid-19 ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος ενώ θα τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας και ασφάλειας όπως έχουν δημοσιευθεί από το ΥΠΠΟΑ.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6988746325 (Αλέξια Χρυσαδάκου) ή στο e-mail: alexandrachrysad@gmail.com


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News