Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έως 400 ευρώ από τον Σεπτέμβριο

xrimata

xrimata

Έως τον Σεπτέμβριο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και, όπως δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η σχετική κοινή υπουργική απόφαση πρόκειται να εκδοθεί στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο σε δημοτικό επίπεδο και από το 2015 θα επεκταθεί και σε εθνικό.

Πρόκειται για έναν μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το εισοδηματικό όριο για να λάβει κανείς το εγγυημένο εισόδημα θα είναι οι 4.800 ευρώ, ενώ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάνει τα 400 ευρώ.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Άνεργοι χωρίς άλλες πηγές εισοδήματος και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούνται 200-230 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης.

Έγγαμοι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ και ιδιόκτητη κατοικία θα δικαιούνται 300 ευρώ το μήνα, θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση.

Έγγαμοι άνεργοι με δύο παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 4.800 ευρώ χωρίς περιουσιακά στοιχεία και ανασφάλιστοι θα δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης, και συμμετοχή σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόρων, όπως για τη σίτιση.

(πληροφορίες από newsit.gr)