“Ελλάς το μεγαλείο σου! Νίκας…κατά Νίκα στο δικαστήριο”

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας εξηγεί με επιστολή του τους λόγους που σύμφωνα με την παράταξή του επιβάλλεται να ακυρωθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την περιφέρεια στους δήμους για περιβαντολλογικές παραβάσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει “Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, με αρκετές δεκάδες αποφάσεις του κ. Τατούλη, έχει επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μερικούς δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου για περιβαντολλογικές παραβάσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή αυτός που είχε την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων η περιφέρεια, επέβαλε πρόστιμα σε αυτούς που είχαν κι έχουν την ευθύνη μόνο της συλλογής και μεταφοράς των αποβλήτων των δήμων”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται από τον κ. Γόντικα το παράδοξο της εκδίκασης υπόθεσης στην οποία ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα κινηθεί ενάντια στον εαυτό του όντας και τέως δήμαρχος Καλαμάτας.

Όπως λέει: “Στη πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα τα στελέχη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στην παράταξη Τατούλη, ψήφισαν να οριστεί δικηγόρος της περιφέρειας για προσφυγή σε πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο δήμο Καλαμάτας. Θα πάει δηλαδή στο δικαστήριο στις 15/10/2019 ο κ. Νίκας σαν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενάντια στον κ. Νίκα σαν δήμαρχος Καλαμάτας”.

“Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να τελειώσουν αυτές οι αθλιότητες, να σταματήσουμε να πληρώνουμε και η περιφέρεια και οι δήμοι δικηγόρους, να απασχολούνται δεκάδες υπάλληλοι δήμων, περιφέρειας, δικαστηρίων με τέτοια κωμικοτραγικά, θα πρέπει τώρα να ακυρωθούν όλα αυτά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί γι’ αυτούς τους λόγους στους δήμους”, καταλήγει η ανακοίνωσή του.