Ελλείψεις κτηνιάτρων και κτηνίατροι εκτροφής συζητήθηκαν στη Βουλή με πρωτοβουλία Δαβάκη

ktiniatrosΤα μεγάλα κενά κτηνιάτρων στις Διευθύνσεις Ζωικής Παραγωγής της χώρας αλλά και τα διάφορα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τον θεσμό του κτηνιάτρου εκτροφής ανέδειξε με επίκαιρη ερώτηση του στη βουλή σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών θέσεων κτηνιάτρων στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, αλλά και στην ενίσχυση του ρόλου των κτηνιάτρων εκτροφής, οι οποίοι καλύπτουν τα κενά των δημοσίων κτηνιάτρων κάνοντας τον εμβολιασμό των ζωικών μονάδων.

Ο υπουργός τόνισε στην απάντησή του ότι οι ανάγκες του υπουργείου σε γεωτεχνικό προσωπικό είναι μεγάλες και ότι ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής αποτελεί βασική προτεραιότητα, διότι έτσι εξασφαλίζεται η υγεία του καταναλωτή αλλά και του ζωικού κεφαλαίου. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα για διευκόλυνση του έργου των κτηνιάτρων εκτροφής τα οποία έθεσε στην ερώτησή του ο κ. Δαβάκης, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα μετατροπής των οχημάτων τους σε επαγγελματικά για φορολογικούς λόγους, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τα συναρμόδια υπουργεία για επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο: