Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής: Διήμερο επιστημονικό συμπόσιο στη Σπάρτη

Το νεοσύστατο παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πελοποννήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και το Δήμο Σπάρτης, που είναι και ο βασικός χορηγός και συνεργάτης, διοργανώνει εβδομάδα προληπτικών δράσεων και διήμερο επιστημονικό συμπόσιο στις 14 και 15 Μαΐου στη Σπάρτη.

Με στόχο την επιστημονική ενημέρωση, ενεργοποίηση και παρέμβαση, το τοπικό παράρτημα της ΕΕΚΠΠΥ διοργανώνει επιστημονική διημερίδα στις 14-15 Μαΐου (πνευματικό κέντρο δήμου Σπάρτης και τμήμα Νοσηλευτικής Σπάρτης) με καλεσμένους ομιλητές και συντονιστές κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες του τόπου και της υπόλοιπης Ελλάδας τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και από μονάδες του ΕΣΥ. Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και εμπεριστατωμένες ομιλίες οι ομιλητές θα μοιραστούν τη μακροχρόνια εμπειρία τους αλλά και το εναργές ενδιαφέρον τους για βελτίωση της ιατροκοινωνικής φροντίδας που παρέχεται στη νέα γενιά.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής διημερίδας θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου ομιλίες ανοικτές προς το κοινό με θέματα που άπτονται της πρόληψης και προαγωγής υγείας των νέων. Την Κυριακή 15/5, στο τμήμα Νοσηλευτικής (αίθουσα β’, Σπάρτη), θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τους επαγγελματίες και μη που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για το μητρικό θηλασμό.

Εξάλλου, την εβδομάδα που θα προηγηθεί της διημερίδας (9 έως 13 Μαΐου), προγραμματίζεται «Εβδομάδα ελέγχου σχολικής ετοιμότητας των νηπίων» από ειδικούς επιστήμονες που έχουν δεχθεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νηπιαγωγεία ή σε ειδικό χώρο του δήμου Σπάρτης. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες (προς παιδαγωγούς και γονείς αντίστοιχα) για τη σημασία της σχολικής ετοιμότητας των νηπίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο e-mail SocPedLak@gmail.com, στη σελίδα του facebook SocPed Lakonias και στο site https://sites.google.com/site/socpedlak/.