ΕΛΜΕ Λακωνίας: “Τα κενά σε καθηγητές στον νομό υπερβαίνουν τους εξήντα εκπαιδευτικούς”

Σύμφωνα με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λακωνίας οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού παραμένουν μεγάλες με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων διδακτικών ωρών στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: “διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς έχουν σαν αποτέλεσμα να μην διδάσκονται μαθήματα ακόμα και προσανατολισμού στη γ΄ τάξη γενικού λυκείου που εξετάζονται στις πανελλήνιες.

Τα κενά σε καθηγητές στον νομό υπερβαίνουν τους εξήντα εκπαιδευτικούς, πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Συγκεκριμένα, λείπουν έντεκα φιλόλογοι, τέσσερις μαθηματικοί, δώδεκα φυσικών επιστημών, τρεις οικονομολόγοι, δύο κοινωνιολόγοι, τέσσερις τεχνολόγοι, τέσσερις θεολόγοι κ.ά.

Αντίστοιχα στις ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης λείπουν περίπου δέκα εκπαιδευτικοί για να καλυφθεί το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθυστερήσεις. Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να καλύψει άμεσα όλα τα κενά με εκπαιδευτικούς, για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία στον νομό”.

Καλούν λοιπόν το υπουργείο για το τρέχον σχολικό έτος να προβεί άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και να προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών, ενέργεια που θεωρούν πως θα δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα.