ΕΛΜΕ: “Φτάνει πια με το αλκοόλ στους ανήλικους!”

alkool efivos

alkool efivos

Την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το γεγονός ότι κατ’ εξακολούθηση καταστήματα της πόλης μας προσφέρουν για κατανάλωση αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους μαθητές εκφράζει η ΕΛΜΕ Λακωνίας.

Η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης δεν μπορεί να προσβλέπει στο χαρτζιλίκι των μαθητών” ανάφερουν οι εκπαιδευτικοί και συνεχίζουν λέγοντας πως “η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, την οποία θεωρούμε πλέον μη ανεκτή, έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα τις ημέρες των εθνικών γιορτών, όπου καθιερώθηκαν ακόμα και ημερήσια πάρτυ ειδικά για τους μαθητές γυμνασίου-λυκείου, που δύσκολα παίρνουν γονεϊκή άδεια για νυχτερινή έξοδο”. Η ΕΛΜΕ επικαλείται μάλιστα και τα περιστατικά διακομιδής ανήλικων μαθητών στο νοσοκομείο λόγω μέθης.

Το ΔΣ της ‘Ενωσης καλεί τους εκπαιδευτικούς να παρέμβουν μέσα από τη διδακτική πρακτική τους και να εξηγήσουν στους μαθητές τις επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ από ανήλικους. Ζητά επίσης από τους διευθυντές να μην επιτρέπουν την ανάρτηση στους χώρους του σχολείου διαφημιστικών ανακοινώσεων για μαθητικά πάρτυ. Προτρέπει τέλος τις αρμόδιες εισαγγελικές, αστυνομικές και δημοτικές αρχές να επιληφθούν για την αυτονόητη εφαρμογή και τήρηση του νόμου.