Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου: “Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”

Να αποσύρει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση καλεί την κυβέρνηση ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου, υπερασπιζόμενος τις κινητοποιήσεις όλων των επαγγελματικών κλάδων:

“Πέντε μήνες μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης με τους δανειστές,
Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της υποχρέωσης εξοικονόμησης 1,8 δισ. από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με «ταξική μεροληψία», αλλά δυστυχώς σε βάρος των αποκάτω,
το ασφαλιστικό έρχεται να επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση όλων των παραγωγικών φορέων και της πλειοψηφίας των κοινωνικών τάξεων της χώρας.

Η κυβέρνηση, αποκρύβοντας την υποταγή της στις απαιτήσεις των δανειστών, μιλάει για ανάγκη αναδιάρθρωσης των ταμείων με σκοπό τη βιωσιμότητά τους. Ποιος άραγε διέλυσε τα ταμεία; Οι κακοί αγρότες; Οι πονηροί φοροφυγάδες επαγγελματίες; Οι καστανάδες; Οι μικροπωλητές; Ή μήπως ο τζόγος του χρηματιστήριου και το κούρεμα του PSI; Και πώς περιμένουμε να σταθούν ξανά στα πόδια τους τα ταμεία, αν οι αγρότες εξαφανιστούν, αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, αν η ανεργία καλπάζει, αν οι νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό; Αν οι υπέρογκες εισφορές οδηγήσουν στην εισφοροδιαφυγή και στη μαύρη εργασία;

Τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα επιδεινώσουν το πρόβλημα και θα δυναμιτίσουν κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπό διάλυση πατρίδας μας. Η εξαγγελθείσα ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» στρέφεται ενάντια σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της κοινωνίας. Για τούτο και, παρά τις απειλές, τα δακρυγόνα και την απαξίωση, μια πρωτόγνωρη ενότητα οικοδομείται ανάμεσα στους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Κοινό αίτημα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας είναι η απόσυρση εδώ και τώρα του νέου ασφαλιστικού και η συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς από μηδενική βάση!

Αλλά πάνω από όλα, αίτημά μας είναι να ξανασταθεί η πατρίδα στα πόδια της, με αξιοπρέπεια και ουσιαστική ανεξαρτησία.

Συνεχίζουμε ενωμένα και αποφασιστικά, στο δρόμο του αγώνα!”.