Εμπρησμός από αμέλεια στον Πύρριχο Μάνης

pyrkagia

pyrkagia

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες (4/11) στην περιοχή «Πύρριχος» της Ανατολικής Μάνης, όταν οι φλόγες ξέφυγαν από ιδιώτη που έκαιγε ξερά χόρτα.

Στις 4.10΄ περίπου το απόγευμα η πυροσβεστική υπηρεσία Αρεόπολης έσπευσε στη δασική περιοχή με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δύο βοηθητικά, με πλήρωμα δεκατεσσάρων ανδρών συνολικά, επιχειρώντας κατάσβεση όλη τη νύχτα σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή. Tην όλη προσπάθεια συνέδραμε και ο δήμος Ανατολικής Μάνης, με τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων καιυπαλλήλων των υπηρεσιών του. Επικεφαλής της επιχείρησης τέθηκε ο αν. διοικητής της ΠΥ Αρεόπολης, πυραγός Ευθύμιος Μιχαλόπουλος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο σήμερα το πρωί, ωστόσο αποτεφρώθηκαν τριάντα περίπου στρέμματα δασικής έκτασης. Γι’ αυτό και εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους “να αποφεύγουν την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγουν την καύση σε περιοχές όπου υπάρχουν παρακείμενες δασικές εκτάσεις και να είναι εφοδιασμένοι με επαρκή ποσότητα νερού κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους πυρκαγιές από αμέλεια”.