Ενέργειες για την προστασία των φοινίκων από το κόκκινο σκαθάρι

foinikas

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών προστασίας των φοινικοειδών τις οποίες πραγματοποιεί ο δήμος Σπάρτης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της προσβολής από το κόκκινο σκαθάρι (ρυγχοφόρος των φοινικοειδών), το οποίο έχει πλέον εντοπιστεί και στην περιοχή του.

Ειδικότερα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός, η επισκόπηση για ενδείξεις προσβολής και η εγκατάσταση συστήματος διαβροχής από εδάφους των φοινικόδεντρων στους αισθητικής αξίας φοίνικες της οδού Παλαιολόγου, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Μουσείο, στο πάρκο Ευαγγελίστριας και σε άλλους δημόσιους χώρους. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη διαβροχή των φοινίκων με εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν για να αποτραπεί η προσβολή τους. Η διαβροχή θα επαναλαμβάνεται σε τακτικά διαστήματα μέχρι το χειμώνα.

Από το δήμο επισημαίνεται και πάλι η ανάγκη ευαισθητοποίησης, επαγρύπνησης και έμπρακτης συνδρομής και των συμπολιτών μας κατόχων ιδιωτικών φοινίκων. Οι συνεχείς έλεγχοι και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας και Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Σπάρτης) στην αρχή κάθε ύποπτου συμπτώματος ή προσβολής θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των απωλειών και του κινδύνου εκτεταμένης καταστροφής των φοινίκων.